16 augustus 2024
Goedemiddag, Een erg mooi project en goede berichtgeving. Wat ik mij nog afvraag, wat gaat er nog gebeuren aan de Van Ketwichverschuurlaan? Er is vanuit verschillende kanten aangegeven dat het erg druk is en stevig wordt door gereden. De kinderen gaan daar straks weer naar school en door de nieuwe wijken en plannen die erg liggen wordt het niet rustiger. Er hing afgelopen tijd wel een kastje die de snelheid heeft gemeten, maar gebeurt er ook wat met die data? Alvast bedankt
16 augustus 2024
Bedankt voor je reactie John, nog even geduld dus!
15 augustus 2024
Marja (bericht 15 augustus): ja, dat klopt. Op 11 en 12 oktober gaan we de rotonde en de fietsstroken bij de beide zijstraten aan de noordkant met rood asfalt afwerken. Ook zullen we dan de verhogingen bijwerken. De stoepranden gaan niet naar beneden. Deze werkzaamheden stonden eerder op de planning, maar moesten toen vanwege het slechte weer worden opgeschoven.
15 augustus 2024
De fietspaden aan de noordzijde lijken nog niet te zijn geasfalteerd. Alsof er nog een extra laag op moet (ook is de rode slijtlaag hier nog niet aangebracht). Hierdoor is er nog steeds een groot hoogteverschil met de afgevlakte stoepranden.
15 augustus 2024
Rogier, als de ringweg weer open gaat, is het project Aanpak Ring Zuid nog niet klaar. Er zijn daarna nog werkzaamheden aan onder andere de Hereweg, de Brailleweg, de Van Ketwich Verschuurlaan en de nieuwe Máximaweg. Ook bouwen we nog aan de Esperantotunnel, een nieuwe tunnel voor voetgangers en fietsers onder het spoor. En we moeten het Zuiderplantsoen nog aanleggen. We zijn nog tot ongeveer de zomer van 2025 bezig.
15 augustus 2024
Als begin september de nieuwe zuidelijke ringweg open gaat, is dat voor de aannemer dan ook het moment dat het project wordt opgeleverd of gaat Combinatie Herepoort daarna ook nog werkzaamheden uitvoeren? Rogier
14 augustus 2024
DJ en Embo, jullie hebben gelijk, ik heb de reactie van Pukkie verwijderd.
14 augustus 2024
@John, ik ben het wel met Embo eens. De reactie van Pukkie is beledigend, misleidend, en gaat volgens mij tegen algemeen geldende normen en waarden in. Dus de reactie is in strijd met jullie “spelregels”. Waarom verwijderen jullie de reactie niet?
13 augustus 2024
Anne, bij het ontwerp van het grondwaterbeheersysteem is rekening gehouden met het handhaven van de damwanden. De damwanden zijn tot circa 2 meter onder maaiveld verwijderd. Parallel aan de verdiepte ligging liggen ter plaatse van het Sterrebos drainagebuizen in de grond. Deze buizen zijn onderling verbonden door middel van sifonbuizen onder de vloer van de verdiepte ligging door. De verticale delen van de sifonbuizen zijn geplaatst tussen de betonnen constructiewand en de damwand. Het systeem van buizen en putten borgt op een passieve wijze de grondwaterstanden aan weerszijden van de verdiepte ligging. Het piepschuim (officieel heet dit ‘eps’) heeft een geschatte levensduur van 75 tot 100 jaar. Het wordt overal in Nederland toegepast. Uit onderzoeken blijkt dat de kwaliteit van het eps, zoals de drukkracht, lang op peil blijft. Er zijn geen aanwijzingen dat het eps ineens verkruimelt en inzakt. Na afloop kan het eps worden hergebruikt, ofwel in de bestaande constructie ofwel in een andere constructie.
13 augustus 2024
Marja, over welke plek heb je het precies? We hebben onder andere bij de rotonde de hoge stoepranden vervangen door afgevlakte stoepranden, zodat je daar met een rolstoel of kinderwagen langs kunt. We zijn nu alleen nog met de herinrichting bezig op het zuidelijke deel van de Vondellaan.