9 oktober 2017
De gemeente gaat snel contact met u opnemen.
6 oktober 2017
Ik heb het nagevraagd bij de gemeente. Zij zeggen: "Het klopt dat er al keien lagen. Deze zijn bewaard gebleven en in een iets andere vorm opnieuw gestapeld. Het zou kunnen dat we een steen te veel naar Beijum hebben verplaatst, maar daar zit dan geen kwade opzet achter."
5 oktober 2017
U heeft helemaal gelijk!
5 oktober 2017
De volgende buslijnen gaan hier gebruik van maken: • Stadslijn 8 richting Martini Ziekenhuis – Europapark • Lijn 85 (in de spits) van Oosterwolde naar Groningen Zuid – Hoofdstation • Lijn 189 van Drachten naar Groningen Zuid – Hoofdstation
4 oktober 2017
@Anne: We leggen de busop- en afrit aan op verzoek van de Provincie. Welke buslijnen er precies gebruik van gaan maken, weet ik niet. Ik heb de vraag uitgezet bij het OV-bureau Groningen Drenthe. Ik kom erop terug. ^J
3 oktober 2017
Aanpak Ring Zuid heeft een lijst opgesteld van boomsoorten die in het Zuiderplantsoen komen. De boomsoort Juglans regia (Ned. naam: Walnoot) staat hier niet op. Maar het ontwerp voor het Zuiderplantsoen is nog niet definitief. Bij de precieze invulling wordt ook de buurt betrokken.
30 september 2017
Het Sterrebos wordt weer in ere hersteld, doordat het noordelijke en het zuidelijke deel weer aan elkaar worden verbonden. Maar het Sterrebos wordt niet precies zo ingericht als in het verleden. Het Zuiderplantsoen, waar het Sterrebos deel van gaat uitmaken, wordt een afwisseling van bos, zonneweides en open ruimten. Zo wordt het nieuwe park geschikt voor recreatie, maar het krijgt ook een belangrijke ecologische functie. Overigens is het definitieve ontwerp voor het Zuiderplantsoen nog niet klaar. ^J
29 september 2017
Helaas nog niet. Het fietspad wordt op 23 en 24 oktober geasfalteerd. De planning is nu dat eind oktober 2017 het fietspad weer open is voor fietsers. We passen het hierboven aan.
29 september 2017
@Anja: Combinatie Herepoort baseert zich bij de uitspraken over de beworteling in het Sterrebos op een rapport van Grontmij (nu: Sweco) over een boominventarisatie bij de Rijkskantoren uit 2006. Ik heb onderaan het artikel een link naar dat rapport opgenomen. Vanaf p37 vind je hierin een bomeneffectrapportage over de bomen in het Sterrebos. De resultaten hiervan staan in hoofdstuk 3 (p44 e.v.).
26 september 2017
@DJ: We hebben deze vraag aan Dirk voorgelegd en hij gaf het volgende antwoord. "Op de deksels wordt een schijnfreatische grondwaterstand gecreëerd. Dit betekent dat neerslag over de gehele oppervlakte van de deksels wordt opgevangen, zodat dit in drogere periodes door de beplantingen opgenomen kan worden. Overtollig water wordt afgevoerd. Deze schijnfreatische grondwaterstand komt op een diepte van ca. 1 m tot 1,5 m beneden maaiveld. Oftewel, direct bovenop de deksels."