14 december 2016
@Maarten, we vragen het voor je na bij Combinatie Herepoort en komen er op terug.
13 december 2016
Wat gebeurt er met de opritten/afritten van/naar de Hereweg in de tijdelijke situatie? En de weg van Hereweg naar Helperzoom, langs het gebouw van de DUO? Die laatste ligt volgens mij recht op de plek waar het verdiepte deel straks wordt aangelegd.
5 december 2016
Inmiddels behoorlijk wat tijd verstreken maar nog steeds over de stoepen gereden en niet zoals beloofd paaltjes dichterbij elkaar en verkeer van Mamma mini nog sreeds verkeerde rij richting Doe hier wat aan
2 december 2016
Kort geleden heb ik geschreven over de kruising coendersweg wagnersinge; Daar is een soort roronde aan gelegd om de verkeerstroom tegen te gaan Dat er nog steeds verkeer over de stoep de blokkade passeert Er is toen gezegd dat de gemeente extra paaltjes zou plaatsen .maar tot op heden niets aan gedaan . Er wordt nog steeds over de stoep heen gereden en dan tegen de rij richt van de HelperOostsingel in gereden Ook verkeer wat bij Mamma Mini weg komt rijdt ook verkeerd tegen de rij richting in Boe hier eens wat aan
1 december 2016
Wat een flut plan, iedereen rijdt te hard op de Helper Brink. Is dit 30 km per uur wat een flauwekul zeg, gemiddelde snelheid is zeker rond de 50 km per uur. Alle reacties wegwuiven kan een kind van 5 ook wel.
30 november 2016
@Ben en Tim, dit kruispunt zal inderdaad een druk punt worden. Dit kruispunt valt buiten het gebied van het Tracébesluit. De gemeente heeft hier geen verkeerslichten of andere maatregelen voorzien, omdat het de verwachting is dat het verkeer – ondanks het feit dat het een druk punt wordt – over het algemeen goed zal doorstromen.
28 november 2016
@Filip: Wat de geluidseffecten van het project zijn op de woningen aan de Kwintlaan, kunt u nalezen in bijlage D3b van het Tracébesluit 2014, te vinden via onze https://www.aanpakringzuid.nl/achtergronden/bibliotheek/plandocumenten ( bibliotheek). Op pagina 298 en 299 staat een tabel met daarin voor alle adressen in de Kwintlaan de berekende geluidseffecten. In de kolom ’Effect van het project’ kunt u zien dat de geluidsbelasting voor alle woningen in de Kwintlaan lager wordt. Afhankelijk van het adres neemt de geluidsbelasting af van 4 tot 14 decibel. Dit komt onder andere, zoals hierboven staat, door de verdiepte ligging en de toepassing van ‘stiller asfalt’. In de berekeningen is rekening gehouden met de verhoogde maximumsnelheid en met de weerkaatsing van andere geluidsschermen.
18 november 2016
"De geluidsafname is het kleinst bij de woningen aan de westkant van de H.L. Wichersstraat, vlakbij het spoor. Hier staat het gebouw De Frontier, met ervoor een opening tussen twee deksels. Uit die opening komt het geluid van de ringweg. Ter bescherming van de woningen is hier een geluidsscherm gepland van drie meter hoog." In hoeverre geldt deze kleinste afname in geluidsoverlast ook voor de overzijde van de Frontier (Achterzijde Kwintlaan) rekening houdend met weerkaatsing op Frontier en te plaatsen geluidsscherm? En in hoeverre past de verhoging van de maximum snelheid daarin?
17 november 2016
Het is vervelend dat er in de voorbereiding al dingen mis zijn gegaan. Maar dat zegt niets over de uitvoering van de ombouw. Daar zijn andere organisaties bij betrokken. Combinatie Herepoort gaat met de omwonenden in gesprek om toe te lichten wat er gaat gebeuren en wat er gedaan wordt om de overlast te beperken. De overlast kan bijvoorbeeld bestaan uit geluid, trillingen, bouwstof, enzovoorts. Ook kan de aannemer dan horen of er in de omgeving bepaalde wensen zijn waar hij rekening mee kan houden. Calamiteiten, zoals schade aan de waterleiding, zijn in alle eerlijkheid niet altijd te voorkomen. Voordat ergens gegraven wordt, doet de uitvoerder uiteraard eerst onderzoek naar waar kabels en leidingen in de grond liggen. Ook worden er proefsleuven gegraven om te testen of de werkelijkheid overeenkomt met wat er op de tekeningen staat. Maar ook dan kan er wat misgaan, het blijft mensenwerk. Bouwschade door werkzaamheden wordt zoveel mogelijk beperkt. In het contract met de aannemer zijn strikte eisen vastgelegd over de te hanteren bouwmethoden. Als er toch schade ontstaat, wordt deze vergoed. Zie ook onze pagina over https://www.aanpakringzuid.nl/achtergronden/bouwhinder-en-schade (bouwschade). Om inzicht in eventuele schade te krijgen, gaat Combinatie Herepoort voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden de situatie van de bebouwing in de omgeving vastleggen. Tijdens de werkzaamheden zijn er vervolgmetingen. Welke panden hiervoor in aanmerking komen, moet nog worden bepaald. Bewoners worden hierover zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.
16 november 2016
@Sanne bedankt.