17 juli 2020
Het duurt inderdaad erg lang. Zoals hierboven ook staat, is alles intussen besteld. We hopen dat de bebording in september geplaatst kan worden.
17 juli 2020
Peter, aan de Brailleweg wordt inderdaad niet continu geheid. Dat er een week lang niets is gebeurd, klopt niet. Het intrillen en heien van de eerste buispalen ging veel sneller dan verwacht. Nu blijkt uit de aanvullende onderzoeken dat de bodem hier lokaal heel anders reageert dan een paar meter verderop. Voordat we op deze plek verder gaan met het aanbrengen van de buispalen, willen we eerst onderzoeken of de huidige buispalen hier nog geschikt voor zijn. In de tussentijd gaan we verder met het aanbrengen van buispalen en damwandplanken op de locaties waar de bodem wel naar verwachting reageert. Bij De Frontier zijn we momenteel geen damwandplanken aan het intrillen. Dit doen we wel bij het Oude Winschoterdiep. Daar wordt dagelijks gewerkt. Bij De Frontier zijn we deze week bezig met sloopwerkzaamheden. Momenteel zijn we het puin aan het opknippen en afvoeren.
17 juli 2020
Dion, je vraagt waarom er elders uitloop was. Deze vraag kan ik helaas niet beantwoorden. De heistelling had uitloop op een project elders in het land. Helaas zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van materieel van onderaannemers en hebben we geen invloed op dergelijke tegenvallers op andere plekken. Het klopt dat het de bedoeling was om in 2019 het grootste deel van de damwandplanken in te trillen. Het ging niet om 100 procent van de planken, omdat er in de fasering altijd plekken zijn die pas later afgerond kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld de Hereweg (waar het verkeer nog overheen rijdt) en de planken langs het spoor (waar een treinvrije periode voor nodig is). Terugkomend op je vragen: het klopt dat de oorspronkelijke planning een aantal keren is gewijzigd. Dit heeft verschillende oorzaken. Op sommige plekken gingen de damwandplanken minder snel de grond in dan we hadden verwacht. Zo hadden we in november een extra week nodig voor het intrillen van tussenwanden bij de Kempkensberg. In februari zorgde een storm voor vertraging bij Sterrebos/Kempkensberg. Bij de Kempkensberg hebben we extra bemalingsproeven gedaan. Bij De Frontier lagen er obstakels in de weg en was er meer onderzoek nodig naar kabels en leidingen. Zo zijn er veel kleinere oorzaken die samen tot de aangepaste planning hebben geleid. We begrijpen dat dit lastig en verwarrend is voor de omwonenden. Op deze website geven we elke week een update van de planning in ons voortgangsartikel. Ook geven we de voortgang van het intrillen van de damwandplanken visueel weer in onze damwandplankenafteller. Omwonenden krijgen steeds een brief als de planning verandert. Vooralsnog gaan we ervan uit dat de verdiepte ligging in 2024 in gebruik kan worden genomen
16 juli 2020
John, Bedankt voor de uitvoerige uitleg.
16 juli 2020
Tja John, ik waardeer de poging, maar je geeft aan dat jullie het hebben 'uitgelegd' in het artikel 'waarom' de werkzaamheden later beginnen. Die uitleg betreft echter een cirkelredenering, als je goed leest. De werkzaamheden beginnen later door de uitloop van werkzaamheden elders. Uitloop door uitloop. Waarom was er elders dan een uitloop? Het komt wat gemakzuchtig over om die oorzaak dan maar weg te laten. Ik geloof oprecht dat jullie je best doen, maar de keuzes qua 'welke boodschap brengen we over' zijn soms discutabel. Uitloop door uitloop elders. Nee, goed verhaal... Hier een vervolgvraag: klopt het dat - oorspronkelijk - 100% van de damwandplanken in het najaar van 2019 ingetrild moesten zijn? Als dat niet klopt, hoe kan het dan dat dat idee 'leeft'? Zou het kunnen komen door jullie eigen communicatie tot dusver? We zijn nu voorbij halverwege juli. Wat voor gevolgen heeft deze vertraging voor de rest van het project? Komt de einddatum in gevaar? Ik ben benieuwd...
16 juli 2020
De kruising is zeer onoverzichtelijk, met name als fietser is het levensgevaarlijk om over te steken als er veel verkeer is.
16 juli 2020
Inmiddels is het halverwege juli en is knooppunt Westerbroek inmiddels al meer dan een half jaar(!!!!) gereed. Nog steeds is er slechts 1 rijbaan open. Hoe ingewikkeld kan het zijn om de juiste bebording te bestellen en eindelijk te plaatsen. Nu loopt de rotonde tijdens de spits volledig vast, omdat we met z'n alleen over 1 strook moeten.
16 juli 2020
Tim, dat klopt. Omdat we voor het heien andere apparatuur nodig hebben, blijven de palen soms tijdelijk halverwege de grond staan. Daarnaast is het aantal uren dat wij mogen heien, afhankelijk van de geluidsprognoses. Ook dit kan ervoor zorgen dat we de palen op een andere dag inheien. De buispaal naast de A28 moeten we nog inheien. Omdat de ondergrond hier anders reageert dan verwacht, willen we eerst onderzoeken of de huidige buispalen hier nog geschikt voor zijn. Tot die tijd gaan we door met het intrillen van buispalen en damwanden op de locaties waar de ondergrond wel naar verwachting reageert.
16 juli 2020
Bert, het intrillen en heien van de eerste buispalen ging veel sneller dan verwacht. Nu blijkt uit de aanvullende onderzoeken dat de bodem hier lokaal heel anders reageert dan een paar meter verderop. Voordat we op deze plek verder gaan met het aanbrengen van de buispalen, willen we eerst onderzoeken of de huidige buispalen hier nog geschikt voor zijn. In de tussentijd gaan we verder met het aanbrengen van buispalen en damwandplanken op de locaties waar de bodem wel naar verwachting reageert. Dat er palen zijn die nog voor de helft de grond uitsteken, heeft te maken met de werkwijze die we volgen. De palen worden deels getrild en deels geheid. Voor het heien is andere apparatuur nodig dan voor het intrillen. Het werkt efficiënter om eerst een paar palen de grond in te trillen, daarna het trilblok te vervangen door het heiblok, en dan de palen te heien. Daarnaast is het aantal uren dat wij mogen heien, afhankelijk van de geluidsprognoses. Hierdoor kan het voorkomen dat we de palen pas een dag later kunnen inheien.
16 juli 2020
Jan, het intrillen en heien van de eerste buispalen ging veel sneller dan verwacht. Nu blijkt uit de aanvullende onderzoeken dat de bodem hier lokaal heel anders reageert dan een paar meter verderop. Voordat we op deze plek verder gaan met het aanbrengen van de buispalen, willen we eerst onderzoeken of de huidige buispalen hier nog geschikt voor zijn. In de tussentijd gaan we verder met het aanbrengen van buispalen en damwandplanken op de locaties waar de bodem wel naar verwachting reageert.