Slimme vraag: waarom zijn er zo veel werkzaamheden ’s nachts?
Combinatie Herepoort is op verschillende plekken langs de zuidelijke ringweg aan het werk. Dat gaat niet altijd onopgemerkt. Vooral de werkzaamheden in de avonden en de nachten leveren overlast op voor de omgeving. Daarom krijgen we regelmatig de vraag: waarom moet er zo veel ’s nachts worden gewerkt?
Het uitgangspunt is dat we de werkzaamheden aan de ringweg zo veel mogelijk overdag uitvoeren. Daar zijn twee uitzonderingen op. De eerste uitzondering zijn werkzaamheden waarvoor een belangrijke weg moet worden afgesloten. Dit is alleen in de nacht toegestaan, om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. Ook moet de stad bereikbaar blijven. Overdag kan een wegafsluiting te veel hinder voor het verkeer veroorzaken. De tweede uitzondering zijn werkzaamheden die in een aansluitende periode moeten worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld tijdens een periode waarin het treinverkeer is stilgelegd. Dan hebben we aan alleen de daguren niet genoeg, waardoor we in de nacht moeten doorwerken.
Beperken
Werken we in de avond en de nacht, dan nemen we maatregelen om de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door hekken met geluiddempende doeken rondom de werkzaamheden te zetten en te kiezen voor speciale bouwtechnieken. Zo zijn er verschillende manieren om damwanden te plaatsen. We kiezen voor intrillen in plaats van inslaan, omdat dit minder geluidsoverlast geeft. Ook gebruiken we speciale trilblokken die zorgen voor minimale trillingen.
Helaas kunnen we niet alle overlast voorkomen. Maar zeker in de avond en de nacht doen we altijd ons best om de overlast zo klein mogelijk te houden.
Wil je geen nieuws missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees ook:
De noordbaan van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg is weer opengesteld. Dit is de baan voor verkeer vanaf Hoogezand richting het Julianaplein. De verdiepte ligging werd zondagochtend uit voorzorg in beide richtingen afgesloten vanwege een verzakking bij het spoor, waar de ringweg onderdoor loopt. De zuidbaan van de ringweg was dit weekend al dicht vanwege diverse werkzaamheden.
Vanaf de tweede week van januari kunnen inwoners van Groningen een maand lang meedenken en meepraten met de gemeente over het Geheugenpaviljoen, of een ander kunstwerk in het toekomstige Zuiderplantsoen. Mede op basis van de reacties van inwoners besluit de gemeente of het Geheugenpaviljoen er wel of niet komt, al dan niet in aangepaste vorm.
Op donderdag 21 november en vrijdag 22 november planten we bomen aan bij de parallelweg van de westelijke ringweg (N370) ter hoogte van de Laan Corpus den Hoorn. Hierdoor zijn er verschillende afsluitingen rondom de dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark.