20240831_bord_GroningenEuropapark_VDL

Slimme vraag: klopt het dat het UMCG niet op de borden staat?

Wasila26 september 2024JulianapleinWest


De nieuwe zuidelijke ringweg is voor veel weggebruikers nog even wennen. Zo krijgen we regelmatig vragen over de manier waarop het UMCG en het Martini Ziekenhuis op de blauwe ANWB-borden staat aangegeven.

Voor de duidelijkheid: het UMCG en het Martini Ziekenhuis staan wel degelijk op de borden, alleen anders dan je zou verwachten. Kom je vanaf het Julianaplein en moet je naar het UMCG, dan moet je afslag 37 nemen, richting Europapark. Dat staat op een klein bord voordat je de verdiepte ligging in rijdt. Bij afslag 37 staat het UMCG niet opnieuw aangegeven. De gedachte hierachter is dat je als weggebruiker al weet dat je afrit 37 moet hebben. Voor het Martini Ziekenhuis geldt hetzelfde. Het afslagnummer staat op een apart bord aangegeven. Zo staat het ook in de actuele richtlijnen.

In het filmpje hieronder zie je in het begin meteen de borden die Martini Ziekenhuis aangeven vanuit de westelijke ringweg. Vanaf 1:58 zie je het bord dat UMCG aangeeft op de ingang van de verdiepte ligging.

Nog een tip: Groningen Bereikbaar heeft aparte pagina’s op haar website met een routebeschrijving naar het UMCG en Martini Ziekenhuis. Deze pagina's zijn altijd actueel.






Lees ook: