Slimme vraag: wat gebeurt er met de Muntingbrug, het fietsbruggetje over het Noord-Willemskanaal?
Misschien komt het omdat de Muntingbrug zich om de hoek van ons informatiecentrum bevindt, maar we krijgen veel vragen over deze fietsbrug over het Noord-Willemskanaal. Blijft deze brug bestaan? Het korte antwoord: ja, maar het wegdek wordt gerenoveerd. De fietsbrug is dan voor langere tijd buiten gebruik.
De Muntingbrug is een brug voor voetgangers en fietsers vlak naast de Julianabrug. De Julianabrug wordt vervangen door een vaste brug over het kanaal met een doorvaarthoogte van 5,40 meter. Deze hoogte is gelijk aan de hoogte van de hefbrug in het verlengde van de Laan Corpus den Hoorn. Boten die tot de vaste Julianabrug kunnen varen, kunnen dus ook hier onderdoor.
De Muntingbrug blijft dus gewoon bestaan. Deze fietsbrug blijft op dezelfde plek en hij wordt ook niet hoger. Deze fietsbrug kan straks net als nu open om de schepen door te laten.
Renovatie
De brug moet wel worden gerenoveerd. In het wegdek zijn al enkele gaten gevallen. De renovatie wordt tegelijk uitgevoerd met de sloop en nieuwbouw van de Julianabrug. Dan is de brug in verband met de veiligheid toch al gesloten voor de fietsers. Een precieze planning hiervoor volgt nog.
Wil je geen nieuws missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees ook:
Op deze luchtfoto's van Rijkswaterstaat zie je onder andere de voortgang van de aanleg van het Zuiderplantsoen. Ook laten we het eindresultaat zien van de vernieuwde Máximaweg, het Julianaplein, het Vrijheidsplein en de dubbele rotonde Stadspark/Corpus den Hoorn.
Op de zuidelijke ringweg is de maximale snelheid 80 km/uur. Ondanks de vele matrixborden die de snelheid aangeven, zijn er nog altijd mensen die het nodig vinden harder te rijden. Waarom staan er eigenlijk geen flitspalen langs de zuidelijke ringweg?




Rondom de Meeuwerderbaan verandert het straatbeeld snel. Bekijk hoe de nieuwe inrichting vorm krijgt in deze foto-update van april 2025.