Langs de ringweg zijn veel bomen weggehaald. Automobilisten die erlangs rijden, vragen zich af wat er met al dat hout gebeurt. Daar hebben we een goede bestemming voor gevonden.
Een deel van de stammen van de gekapte bomen is ter beschikking gesteld aan Academie Minerva. Studenten van de kunstopleidingen gaan van de stammen meubilair maken voor het informatiecentrum dat nu gebouwd wordt aan de Muntinglaan. Innovatiewerkplaats Helpman heeft ook hout gekregen om meubilair of speeltoestellen te maken voor in de wijk.
Alle overige boommassa wordt hergebruikt voor de productie van spaanplaten en als energiebron voor biovergistingsinstallaties.
En voor iedereen met een open haard: nee, helaas. Het hout is niet te koop voor consumenten.
Wil je geen nieuws missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees ook:
Deze maand werkt Combinatie Herepoort aan een nieuwe faunapassage bij de Kieler Bocht. Op donderdag 28 november hees een grote kraan de betonnen elementen voor de passage in de bouwkuip. Deze elementen vormen straks een doorgang voor onder andere kikkers, salamanders en egels. Waarom worden er eigenlijk faunapassages aangelegd voor het project Aanpak Ring Zuid?
Langs de A28 is Combinatie Herepoort vandaag begonnen met het weghalen van houtopstanden op het talud. In overleg met bewoners van woonschepen in het Noord-Willemskanaal is zojuist besloten een deel van de bomen tot de zomer te laten staan. Daarmee geeft de aannemer gehoor aan de zorgen die de omwonenden hebben over overlast en de kwaliteit van hun woonomgeving.
Ze hebben nog net geen roomservice, maar verder hebben ze niets te klagen. In het ‘bomenhotel’ achter De Stainkoeln aan de Winschoterweg hebben inmiddels 52 lindes ingecheckt die voorheen aan de Lübeckweg stonden. Over enkele jaren krijgen ze een plekje bij de vernieuwde ringweg.