20241008 hereweg header - foto ARZ

Hereweg vanwege herinrichting dicht voor autoverkeer na Vier Mijl tot Kerst



De Hereweg krijgt, op de plek waar de oude ringweg lag, een nieuwe inrichting. We beginnen de werkzaamheden direct na de hardlooprun Vier Mijl van Groningen. De werkzaamheden duren tot 20 december. In deze periode is de Hereweg dicht voor autoverkeer. Fietsers in beide richtingen kunnen gebruikmaken van het nieuwe fietspad aan de westzijde.

De oude ringweg liep in het verleden over de Hereweg heen, maar gaat er nu onderdoor. Daarom gaan we deze plek opnieuw inrichten.

Kijk je vanaf het Geheugenbalkon op de Hereweg, dan zie je duidelijk dat de weg hier een slinger maakt. De Hereweg is hier enige tijd geleden omgelegd om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging. Nu is het tijd om de Hereweg weer recht te trekken.

De oude ringweg is bijna overal al gesloopt, maar bij de Hereweg is het oude ringwegviaduct nog blijven staan. Zondag 13 oktober rennen hier nog 25.000 mensen onderdoor in hardlooprun De Vier Mijl van Groningen. Daarna gaat de weg dicht en beginnen we met de sloop van het viaduct.

Werkzaamheden

Vanaf maandag 14 oktober gaan we het restant van het ringwegviaduct over de Hereweg slopen. Daarna richten we de Hereweg op deze locatie definitief in. Dit duurt naar verwachting tot 20 december.

Afsluitingen

Van maandag 14 oktober 06.00 uur tot vrijdag 20 december 16.00 uur is de Hereweg dicht voor gemotoriseerd verkeer. Auto's en bussen worden deze periode omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden voor het grootste deel van de tijd passeren. Alleen van 26 tot en met 30 oktober is de Hereweg afgesloten voor alle verkeer.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Stationsweg, het Emmaviaduct, de Brailleweg, de Vondellaan en de Van Ketwich Verschuurlaan en andersom.

20241014 Hereweg dicht_omleiding auto - GB
De afsluiting van de Hereweg in het rood. In het groen de omleidingsroutes voor autoverkeer. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Fietsers

Voor fietsers en voetgangers blijft de weg voor het grootste gedeelte van de tijd open open. Aan de westkant van de Hereweg wordt een fietspad voor twee richtingen gemaakt en zo kunnen fietsers en voetgangers de werkzaamheden passeren.

Alleen in de herfstvakantie wordt dit pad afgesloten. Van zaterdag 26 oktober tot en met woensdag 30 oktober moeten fietsers omrijden via de Papiermolentunnel of het tijdelijke fietspad door het nieuwe Zuiderplantsoen, die loopt tussen het DUO en de Waterloolaan.

Bussen

In deze periode rijden ook de buslijnen 50, 51 en de nachtbus 418 een andere route. Kijk voor meer informatie op de website van Qbuzz.






Lees ook: