20241018 fietspad Hereweg wz header - foto ARZ - 20241014_134448

Fietspad Hereweg eerder dicht met oog op veiligheid tijdens sloop ringwegviaduct

John18 oktober 2024Zuiderplantsoen


Het fietspad aan de westzijde van de Hereweg gaat vanaf dinsdagochtend 22 oktober dicht vanwege de veiligheid van de fietsers tijdens de sloop van het ringwegviaduct. Op 1 november is het fietspad weer open. Fietsers kunnen gebruikmaken van de Papiermolentunnel en het tijdelijke fietspad tussen DUO en Waterloolaan.

Bij de Hereweg zijn we vorige week begonnen met de herinrichting van het stuk weg ter hoogte van de zuidelijke ringweg. Voor autoverkeer is de weg dicht. Voor fietsers in beide richtingen hebben we aan de westzijde van de weg een fietspad aangelegd.

Komende week en de week daarop gaan we het oude ringwegviaduct slopen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het fietspad aan de westzijde nog tot 26 oktober open zou blijven. Bij nader inzien vinden we dat niet veilig genoeg. Daarom gaat het fietspad al dicht bij het begin van de sloop, vanaf dinsdag 22 oktober om 6.00 uur. Donderdag 1 november zijn de werkzaamheden zo ver dat het fietspad weer veilig open kan.

Omleidingen

20241018 fietspad Hereweg - 154139
In het rood de afsluiting van het fietspad bij het ringwegviaduct van 22 oktober tot 1 november. In het groen de omleidingsroutes.

Fietsers tussen het centrum en Helpman hebben twee mogelijkheden. Optie 1 is via de Papiermolentunnel. Kom je vanuit het centrum, dan ga je voor de werkzaamheden rechtsaf, langs de Zuiderbegraafplaats en dan linksaf door de tunnel. Via de Papiermolenlaan kun je de Hereweg weer bereiken.

Optie 2 is het tijdelijke fietspad dat kortgeleden is geopend tussen de Waterloolaan en de Kempkensberg (bij DUO). Deze is vanuit het centrum bereikbaar via bijvoorbeeld de Anna Paulownastraat en de Sterrebosstraat. Na het fietspad kom je uit op de Helperzoom.

Alle routes zijn ook omgekeerd te fietsen.






Lees ook: