20241008 hereweg header - foto ARZ

Fietsomleidingen tijdens werkzaamheden Hereweg

Wasila11 oktober 2024Zuiderplantsoen


De Hereweg krijgt, op de plek waar de oude ringweg lag, een nieuwe inrichting. De werkzaamheden beginnen maandag 14 oktober en duren naar verwachting tot 20 december.  In deze periode is de Hereweg dicht voor autoverkeer. Maar waar kan je precies langs als fietser?

De oude ringweg is bijna overal al gesloopt, maar bij de Hereweg is het oude ringwegviaduct nog blijven staan. Zondag 13 oktober rennen hier nog 25.000 mensen onderdoor in hardlooprun De Vier Mijl van Groningen. Daarna gaat de weg dicht en beginnen we met de sloop van het viaduct.

Werkzaamheden

Maandag 14 oktober gaan we het restant van het viaduct slopen. Daarna richten we de Hereweg rondom het oude viaduct opnieuw in. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 20 december.

Afsluiting

Voor fietsers is de Hereweg het grootste gedeelte van de tijd open. Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad aan de westelijke kant van de Hereweg. Op deze manier kan je de werkzaamheden passeren. Tijdens de herfstvakantie wordt dit pad afgesloten. Zaterdag 26 oktober tot en met woensdag 30 oktober moeten fietsers omrijden.

In die periode heb je als fietser een paar opties. Kom je uit het centrum, dan kun je ter hoogte van de werkzaamheden rechtsaf, langs de Zuiderbegraafplaats. dit fietspad is vanaf 14 oktober weer open. Je rijdt dan via de papiermolentunnel onder de ringweg door. Kom je vanuit Helpman, dan kun je ook gebruik maken van een tijdelijk fietspad tussen de Kempkensberg en de Waterloolaan. Ook dit fietspad is vanaf 14 oktober open.

20241011_OmleidingFietsers_DUO_Waterloolaan
Opties routes voor fietsers in de periode 26 t/m 30 oktober in het groen. Plattegrond: Openstreetmap.





Lees ook: