20241017_Steenstrips

Europaweg richting Westerbroek twee weekenden dicht vanwege vervangen steenstrips

Wasila17 oktober 2024Oost


De Europaweg is ter hoogte van het viaduct met de ringweg twee weekenden dicht voor autoverkeer de stad uit, richting Westerbroek. Dit is in het weekend van 18 tot 21 oktober en het weekend van 25 tot 28 oktober. De weekendafsluitingen zijn van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 6:00 uur.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen gaan we de rode bakstenen op het viaduct verwijderen en opnieuw plaatsen. Deze bakstenen zijn een van de eerste series die we geplaatst hebben. Uit een test is gebleken dat de oude werkwijze waarop deze bakstenen geplaatst zijn, niet helemaal vertrouwd was. Daarom worden nu bij dit viaduct alle stenen verwijderd en opnieuw volgens de nieuwe werkwijze geplaatst. Als je nu onder het viaduct doorrijdt, zie je dat tussen de rode bakstenen een aantal lege plekken zijn. Dit zijn plekken waar we hebben getest of de stenen wel goed vast zaten.

Bij andere viaducten is het vervangen van de bakstenen niet nodig, daar zijn de stenen al op de nieuwe manier geplaatst.

Omleidingen

De wegafsluiting is vanaf het viaduct tot aan de Boumaboulevard. Dat betekent dat ook de toerit naar de zuidelijke ringweg richting Hoogezand en Ring Oost dicht is. De toerit naar de zuidelijke ringweg richting het Julianaplein blijft wel open. Autoverkeer wordt omgeleid via het Damsterdiep of de Sontweg en de Bornholmstraat.

Het fietspad langs dit deel van de Europaweg is ook in beide richtingen dicht. Fietsers en voetgangers kunnen via het Lübeckpad en de Bornholmstraat.

20241017_Omleidingen_Viaduct_Europaweg
In het rood de afsluiting. In het groen de omleiding voor autoverkeer. In het geel de omleiding voor fietsers en voetgangers. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Gevolgen voor de bus

De busbaan op de Europaweg is ook dicht. Buslijnen 171 (Groningen Zernike-Veendam) en 178 (Groningen-Siddeburen-Appingedam) rijden daarom een andere route. De haltes Sontplein en Lübeckweg vervallen. Plan je reis via de reisplanner van Qbuzz.






Lees ook: