20241010_viaductHoogkerk

A7 dit weekend dicht van Groningen tot Hoogkerk

Wasila10 oktober 2024West


Dit weekend is de A7 (de snelweg tussen Drachten en Groningen) dicht voor het verkeer de stad uit. Wil je zaterdag of zondag vanuit de stad richting Hoogkerk/Drachten, dan word je omgeleid via Hoogkerk. De afsluiting is nodig vanwege werkzaamheden aan het viaduct van de busbaan in Hoogkerk.

Update 12 oktober: de werkzaamheden zijn uitgesteld, de weg is gewoon open.

In het weekend werken we aan het viaduct van de A7 bij Hoogkerk. Het gaat om het viaduct waar de bussen onderdoor rijden vanaf P+R Hoogkerk naar de busbaan Peizerweg, en omgekeerd. We gaan hier met het beton aan de slag. Twee weken geleden hebben we de ene kant van het viaduct gedaan, nu gaan we aan de andere zijde verder.

Afsluiting

De A7 is van vrijdagavond 11 oktober (22.00 uur) tot maandagochtend 14 oktober (06.00 uur) dicht vanaf Groningen-West tot aan Hoogkerk. Dat betekent dat ook de toerit vanaf de rotondes bij het Stadspark en de verbinding vanaf Ring West richting Drachten afgesloten zijn. Tot slot is op Ring West de afrit 19 Martiniplaza dicht voor het verkeer uit de richting van Paddepoel/Zuidhorn.

Omleidingsroute via Hoogkerk

Het verkeer vanuit de stad richting Hoogkerk/Drachten wordt omgeleid via Ring West, het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan. Bij de toe- en afritten Hoogkerk kan het verkeer de A7 weer bereiken.

20241010_A7 Groningen-Hoogkerk
De afsluiting in het rood en de omleidingsroute in het groen. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Drukte in verband met de 4 Mijl

Op zondag 13 oktober vindt de hardlooprun De Menzis 4 Mijl van Groningen plaats. Houd op deze dag rekening met extra drukte rondom de stad.






Lees ook: