20240925 busbaan Hoogkerk header - foto ARZ - 20230404_142428

Dit weekend omleiding voor verkeer vanuit Drachten richting Groningen vanwege werk aan viaduct Hoogkerk

John25 september 2024West


Dit weekend werken we aan het viaduct van de busbaan bij Hoogkerk. Voor deze werkzaamheden moeten we de zuidbaan van de A7/N7 afsluiten. Dat betekent dat het verkeer vanuit Drachten richting de stad wordt omgeleid via Hoogkerk. De andere rijbaan, de stad uit, is wel open, maar met één rijstrook minder. Houd rekening met een langere reistijd.

Het gaat om het viaduct waar de bussen onderdoor rijden vanaf P+R Hoogkerk naar de busbaan Peizerweg, en omgekeerd. We voeren hier voegwerk uit omdat er lekkages waren geconstateerd. Ook maken we gebruik van de wegafsluiting om restpunten op te pakken. We voeren de werkzaamheden in twee weekenden uit. In het weekend van 11 tot en met 14 oktober werken we aan de andere zijde van het viaduct, en is de rijbaan vanuit de stad afgesloten.

Dit weekend is de A7/N7 is dicht vanaf Hoogkerk tot Groningen-West. De afsluiting begint vrijdagavond 27 september om 22.00 uur en duurt tot maandagochtend 30 september om 06.00 uur.

Omleiding

20240927 A7 Hoogkerk-Groningen dicht
In het rood de afsluiting van de A7/N7 richting de stad. De omleidingsroutes zijn in het groen. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Het verkeer richting Groningen wordt bij Hoogkerk (afrit 35) van de A7 af geleid. Ook kun je niet vanaf de P+R Hoogkerk de A7 nemen. Je rijdt via de Johan van Zwedenlaan en het Hoendiep richting de stad. Bij de westelijke ringweg kun je je weg vervolgen, bijvoorbeeld richting Julianaplein en Ring Zuid of naar Groningen-West, waar onder andere het Martini Ziekenhuis is.






Lees ook: