20240930 - brailleweg - foto rijkswaterstaat header - CG3A1919 RWSNN_Ring ARZ Zuid (45)

Deze week omleidingen voor fietsers vanwege herinrichting Brailleweg

John30 september 2024Julianaplein


Bij de Brailleweg zijn we druk bezig met de herinrichting. Ook het fietspad aan de oostzijde van het kanaal is daarom niet beschikbaar. We maken gebruik van deze situatie om ook andere fietsverbindingen in de buurt (opnieuw) te asfalteren. Vrijdagavond 4 oktober om 20.00 uur gaan de verschillende fietsverbindingen weer open.

De Brailleweg is de weg langs het kanaal die overgaat in het Emmaviaduct. We werken nu aan de definitieve herinrichting van de Brailleweg. Ook maken we een afrit van de A7/N7 voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten richting het centrum.

Deze week brengen we op meerdere fietspaden op en bij de Brailleweg asfaltlagen aan. Het gaat om het fietspad langs de oostzijde van het kanaal, de fietsvallei en het Vondelpad. Deze werkzaamheden duren nog tot vrijdagavond 4 oktober (20.00 uur).

Fietsers en voetgangers kunnen daarom nu niet de route aan de oostkant van het kanaal gebruiken. Ook de Muntingbrug, dat is de fietsbrug bij Gyas, is dicht. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Van Ketwich Verschuurlaan en de Hoornsedijk.

Waar kan ik langs op de fiets?

Op de kaartjes hieronder kun je zien welke fietsroutes open zijn (groen) en welke dicht (rood). Het eerste kaart geldt voor deze week (van 30 september tot en met 4 oktober). Het tweede kaartje is voor volgende week (4 tot en met 12 oktober).

30 september - 4 oktober

0930 Fietskaart 30 sep-4 okt
Langs het kanaal zijn verschillende fietsverbindingen dicht. Je kunt gebruikmaken van de Van Ketwich Verschuurlaan en de Hoornsedijk. Kaart: Groningen Bereikbaar.

4-12 oktober

20241004 Fietskaart 4-11 okt
Vrijdagavond 4 oktober gaan veel van deze verbindingen weer open. Kaart: Groningen Bereikbaar.





Lees ook: