240822-Wekzaamheden-Jan-Evert-Scholtenlaan-Raymond-Bos-Beeldnummer_-5-1

Vanaf 16 september omleidingen voor fietsers bij Vrijheidsplein en Stadspark

Wasila11 september 2024West


In het westen van de stad gaan we dit najaar nog op veel fietspaden aan de slag. Fietsers en voetgangers krijgen in de omgeving van het Vrijheidsplein en het Stadspark de komende tijd te maken met verschillende omleidingen. Dat begint op 16 september, als het fietspad bij de dubbele rotonde Corpus den Hoorn-Stadspark open gaat.

Dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark

We werken nu aan het fietspad langs de dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark. Het fietspad gaat maandagochtend 16 september 8.00 uur open. Zolang deze werkzaamheden bezig zijn, gaan we nog geen andere fietspaden afsluiten.

240822-Wekzaamheden-Jan-Evert-Scholtenlaan-Raymond-Bos-Beeldnummer_-3-1
Langs de Jan Evert Scholtenlaan en aan de westzijde van de dubbele rotonde (op de foto rechts) werken we aan het fietspad. Deze foto is van 22 augustus 2024. Inmiddels zijn de werkzaamheden een stuk verder. Foto: Raymond Bos.

Fietspad Piccardthoftunnel-Laan Corpus den Hoorn

Van 16 september tot eind oktober leggen we een nieuwe bushalte aan bij de zuidkant van de dubbele rotonde. De bushalte komt op de plek waar de 'vrije rechtsaffer' lag voor het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten (A7) naar Laan Corpus den Hoorn. Nu de dubbele rotonde minder verkeer hoeft te verwerken, komt deze directe afslag te vervallen.

20240911 impressie bushalte laan cdh - 171050
Impressie van de bushalte aan de zuidwestzijde van de dubbele rotonde.

Door de werkzaamheden aan de bushalte moeten we de kruising van het fietspad tussen de Piccardthoftunnel en de Laan Corpus den Hoorn in deze periode afsluiten. Het fietsverkeer wordt omgeleid via het Stadspark door de Piccardthoftunnel (ter hoogte van de camping in het Stadspark). Ook voetgangers kunnen deze route tijdelijk niet gebruiken.

20240911 fietspad piccardthoftunnel-laan cdh - openstreemap - 170620
Vanwege de aanleg van de bushalte bij de dubbele rotonde (de cirkel op de kaart), is het fietspad tussen de Piccardthoftunnel en de Laan Corpus den Hoorn dicht van 16 september tot eind oktober. Plattegrond: Openstreetmap.

Fietsonderdoorgang Concourslaan

De fietsonderdoorgang van de westelijke ringweg bij de Concourslaan is afgesloten van 30 september tot 11 oktober. Dit is nodig vanwege herstelwerkzaamheden aan de weg. We verwijderen de klinkers, leggen een nieuwe puinbaan aan en daar bovenop nieuw asfalt. Waar nodig herstellen we de huidige bestrating. Ook leggen we een faunapassage aan. Dit is een doorgang zodat kleine dieren de onderdoorgang veilig kunnen passeren.

Fietsers en voetgangers kunnen deze periode op twee andere plekken de westelijke ringweg passeren: bij Martiniplaza en bij de meubelboulevard (zie afbeelding).

20240911 fietsonderdoorgang concourslaan dicht - openstreetmap172616
De fietsonderdoorgang Concourslaan in het rood. In het groen de plekken waar fietsers wel onder de westelijke ringweg door kunnen: bij de Leonard Springerlaan (bij Martiniplaza) en bij de Koeriersterweg (meubelboulevard). Plattegrond: Openstreetmap.

Fietspad Vrijheidsplein

Het nieuwe fietspad onder het Vrijheidsplein is nog open tot maandagochtend 16 september. Van 16 september tot en met vrijdag 8 november is het fietspad afgesloten. Dat is nodig vanwege de herinrichting van de Expositielaan (aan de achterzijde van Martiniplaza). We werken het fietspad verder af. Tijdens deze afsluiting kun je als fietser en voetganger gebruikmaken van het nieuwe fietspad bij de dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark.

20240911 fietspad Vrijheidsplein 173311
Het fietspad onder het Vrijheidsplein door komt uit op de Expositielaan (achter Martiniplaza). Omdat we de Expositielaan definitief gaan inrichten, is ook het fietspad dicht.





Lees ook: