20241001 van ketwich verschuurlaan header - foto ARZ - 20230704_144928

Onderdoorgang Van Ketwich Verschuurlaan en A28-aansluiting Groningen-Zuid volgende week dicht wegens asfalteren

John1 oktober 2024Julianaplein


Komende week gaan we de Van Ketwich Verschuurlaan ter hoogte van de onderdoorgang definitief asfalteren. Vorig jaar november hebben we de werkzaamheden hier niet kunnen afronden vanwege het slechte weer. We hervatten de werkzaamheden vrijdagavond 4 oktober (22.00 uur). De onderdoorgang zelf is dicht, maar ook de A28-aansluiting Groningen-Zuid. We verwachten dat deze wegen vrijdagavond 11 oktober (19.00 uur) weer open gaan voor verkeer.

In november 2023 is de Van Ketwich Verschuurlaan ter hoogte van de A28 opnieuw ingericht. Vanwege de vele regen hebben we de werkzaamheden toen niet kunnen afmaken. De laatste werkzaamheden zijn toen doorgeschoven naar 2024 en daarna tot na Operatie Ring Zuid (maart-september).

Werkzaamheden

Bij de onderdoorgang van de Van Ketwich Verschuurlaan verwijderen we het oude asfalt en de voetpaden. We voeren graafwerkzaamheden uit, leggen nieuwe voetpaden aan en brengen nieuw asfalt aan. Daarnaast vervangen we de verkeersregelinstallatie, waardoor we lussen in het wegdek moeten slijpen.

Overlast voor omwonenden

Het verwijderen van asfalt en het slijpen van lussen in het nieuwe asfalt geven hinder op het gebied van geluid. Het aantrillen van het zand kan hinder geven op het gebied van trillingen. Op vrijdagavond 4 oktober is na 22.00 uur het geluid van het plaatsen van de wegafsluiting te horen. In de nacht van 4 op 5 oktober gaan we asfalt frezen. We werken het hele weekeinde door. Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober werken we overdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Waar nodig verlichten we het werkvak met bouwlampen.

Bereikbaarheid

Vanwege de veiligheid sluiten we de onderdoorgang in beide richtingen af voor (vracht)auto’s, bussen, fietsers en voetgangers. Het gaat om het stuk van de Van Ketwich Verschuurlaan tussen de Vestdijklaan en de Laan Corpus den Hoorn. Dat betekent dat ook de A28-aansluiting Groningen-Zuid helemaal dicht is.

Auto

20241001 Van Ketwich Verschuurlaan dicht
In het rood de afsluiting. De omleidingsroutes in het groen (voor doorgaand verkeer) en het geel (tussen de wijken De Wijert en Corpus den Hoorn). Kaart: Groningen Bereikbaar.

Voor het autoverkeer is de Van Ketwich Verschuurlaan dicht van vrijdagavond 4 oktober (22.00 uur) tot vrijdagavond 11 oktober (19.00 uur). In deze periode is ook de verbinding tussen de A28 en Groningen-Zuid dicht. Wil je vanaf de A28 naar het Martini Ziekenhuis of De Wijert, dan word je omgeleid via het Julianaplein (richting Drachten) en de afrit 36a Groningen-Corpus, bij de dubbele rotondes Corpus den Hoorn/Stadspark.

Autoverkeer vanuit de zuidelijke wijken van Groningen richting de A28 rijdt ook via de dubbele rotondes bij Corpus den Hoorn/Stadspark. Via Ring Zuid en het Julianaplein rijdt dit verkeer de A28 op richting Assen.

Voor automobilisten tussen de wijken Corpus den Hoorn en De Wijert is de Van Iddekingeweg de omleidingsroute.

Fietsers en voetgangers

20241001 Van Ketwich Verschuurlaan dicht_fiets
De afsluiting in het rood, de fietsomleidingen in het groen. Kaart: Groningen Bereikbaar.

De onderdoorgang van het viaduct is ook voor fietsers afgesloten. De fietspaden blijven dicht tot zaterdag 12 oktober 17.00 uur. Fietsers worden omgeleid via de Van Iddekingeweg. De fietsroutes langs het kanaal blijven beide beschikbaar.






Lees ook: