20240912 - hl wichersstraat header - CG3A1295 RWSNN_Ring ARZ Zuid (18)

Fietsers vanaf vrijdagmiddag niet meer door De Linie, maar door H.L. Wichersstraat

John12 september 2024Zuiderplantsoen


Vanaf vrijdagmiddag 13 september (15.00 uur) is de H.L. Wichersstraat weer open voor fietsers en voetgangers. Het fietsverkeer hoeft dan niet meer door de wijk De Linie. Met deze aanpassing maken we de omleidingsroute voor fietsers richting het centrum en richting het zuiden van de stad veiliger.

Vanwege de afsluiting van de Verlengde Lodewijkstraat gaat het fietsverkeer aan de oostzijde van het spoor tot nu toe door de wijk De Linie. Deze huidige omleidingsroute loopt door Redoute en het fietspad langs het kanaal (Verlengde Winschoterdiep). Met name de bewoners van Redoute hebben hier veel overlast van. Deze straat heeft geen stoep en is niet ingericht op de fietsdrukte. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. Ook is het fietspad langs het kanaal aan de smalle kant.

20240912 hl wichersstraat 121202
De aangepaste omleidingsroute voor fietsers en voetgangers. In het rood de afsluiting van de Verlengde Lodewijkstraat en de Esperantostraat. In het groen de routes.

Vanwege de veiligheid gaan we de omleidingsroute verleggen. Vanaf vrijdagmiddag wordt het fietsverkeer vanuit het zuiden richting het centrum en andersom geleid via de H.L. Wichersstraat en de Verlengde Meeuwerderweg (zie de kaart hierboven). De H.L. Wichersstraat is kortgeleden heringericht. Langs deze straat staan enkele bouwketen van Combinatie Herepoort. De aannemer heeft een deel van het bouwterrein opgeheven om ruimte te maken voor de fietsers.






Lees ook: