20240815 fietsexcursies header - 20230923_JvK_Burendag_09

Vier avonden fietsexcursies langs vernieuwde zuidelijke ringweg

John15 augustus 2024


Update: alle excursies zijn vol, aanmelden is niet meer mogelijk. Vanwege de enorm grote hoeveelheid aanmeldingen hebben we de inschrijving moeten stopzetten. Wie zich heeft aangemeld, krijgt binnenkort bericht of hij of zij mee kan.

Wie nog een fietsexcursie langs de zuidelijke ringweg wil doen, moet nu zijn kans grijpen. Om de opening van de ringweg te vieren, kun je in de laatste week van augustus op vier avonden een fietsexcursie volgen. Er zijn twee algemene excursies langs de vernieuwde ringweg en twee excursies met het accent op de flora en fauna. Je komt op onverwachte plekken en leert enkele leuke weetjes. Aanmelden is verplicht.

Algemene excursie - volgeboekt

Laat je verrassen door de nieuwe aanblik van de stad. Je stapt op de fiets en rijdt langs de nieuwe ringweg, die bijna open gaat. In de afgelopen jaren is rond de ringweg enorm veel veranderd. De oude ringweg is inmiddels zo goed als overal verdwenen. Verbaas je over de nieuwe ruimtes die hierdoor zijn ontstaan. Onze gidsen nemen je mee naar plekken waar je de ringweg goed kunt bekijken en vertellen je opmerkelijke verhalen over de bouw van de ringweg. Ook hebben ze antwoord op je vragen. Je komt onder andere langs het Vrijheidsplein, de fietsvallei Brailleweg, de Hereweg en het spoor.

Maandag 26 augustus

Deze is vol, aanmelden is niet meer mogelijk.

Woensdag 28 augustus (Gronings Ontzet)

Deze is vol, aanmelden is niet meer mogelijk.

Groene ringweg- volgeboekt

Stap op de fiets en ga mee op natuurexcursie. Onze ervaren gidsen nemen je mee langs mooie of bijzondere 'groene' plekken langs de zuidelijke ringweg. Tijdens deze twee uur durende fietsexcursie ga je zien wat er wordt gedaan om de bijzondere flora en fauna langs deze drukke route te beschermen.

  • Welke dieren komen er allemaal voor?
  • Hoe weet je waar ze ziten?
  • En hoe steken egels, kikkers en muizen straks de ringweg over?

Gidsen Klaas en Jelmer vertellen over de slimme oplossingen voor dieren in een stadse omgeving. Verwacht verhalen over verschillende soorten tunnels, speciale lampen voor vleermuizen en over het groen langs de weg. Je komt onder andere langs de Brailleweg, Vondellaan en Papiermolentunnel.

Dinsdag 27 augustus

Deze is vol, aanmelden is niet meer mogelijk.

Donderdag 29 augustus

Deze is vol, aanmelden is niet meer mogelijk.






Lees ook: