ARZ113_De ring is rond_header 2072 x 503_DEF

Ontdek het geheim van het bouwen van de ringweg op 30 en 31 augustus op gratis RingFestival in Martiniplaza!

John14 augustus 2024


De nieuwe ringweg gaat open! Om dat te vieren, organiseren Combinatie Herepoort, Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in Martiniplaza het RingFestival. Ontdek de geheimen van het bouwen van de ringweg, bewonder de indrukwekkende machines, maak kennis met de bouwers en ga zelf aan de slag! De entree is gratis.

Het festival is bedoeld voor alle inwoners van Groningen. Jong en oud kunnen hier ervaren hoe we de nieuwe ringweg hebben gebouwd. Tientallen bedrijven die hebben meegewerkt aan de ringweg presenteren zich en laten zien welke bijdrage zij hebben geleverd. De trotse bouwers nemen indrukwekkende machines mee, zoals kranen, verreikers, shovels, graafmachines, betonpompen en vrachtwagens. Ook vind je hier uiteenlopende bouwmaterialen die je van dichtbij kunt bekijken en aanraken.

Zelf aan de slag

Of ga zelf aan de slag. Zo kun je zelf een robot bouwen bij de Discovery-truck van de Rijksuniversiteit Groningen. Wie jonger is en zelf eens veilig wil oefenen met hamer of spijkers, kan zich uitleven in de knutselkeet.

En verder...

Tijdens het festival worden op grote schermen beelden getoond van de bouw van de ringweg. Ook is er een foto-expositie ingericht. Verder is de bekende maquette van de zuidelijke ringweg aanwezig. Op de verschillende terrassen is het heerlijk genieten van een hapje of drankje bij een van de foodtrucks. En niet schrikken als je Radio Barkas, een unieke, sfeerverhogende DJ-mobiel langs ‘hoort’ en ziet scheuren.

RIngFestival
Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2, Groningen
Vrijdag 30 augustus 10 – 19 uur
Zaterdag 31 augustus 10 – 16 uur

Meer over het openingsweekend lees je op onze pagina De Ring Is Rond.

Beeldmerk_Ring is Rond_RingFestival






Lees ook: