20240819 - 240806-Twee-wekelijke-ronde-JPL-header-09-08-2024-Raymond-Bos-Beeldnummer-2

Loop zaterdag 31 augustus over de vernieuwde zuidelijke ringweg van Groningen!

John19 augustus 2024


Deze kans krijg je maar één keer in je leven! Op zaterdag 31 augustus kun je tussen 10.00 en 16.00 uur te voet door de verdiepte ligging van de vernieuwde ringweg, van het Julianaplein tot aan de Europaweg of andersom. We noemen het: RingLopen. Je kunt de ringweg op twee plekken op en af: bij zwembad De Papiermolen en bij de oprit vanaf de Europaweg. Vanaf Martiniplaza rijden er pendelbussen heen en weer naar de opstapplaatsen.

RingLopen. Het is zoiets als een autoloze zondag uit de jaren zeventig. De weg is vrij van autoverkeer en dus mag je midden op de weg lopen. Vanaf het nieuwe Julianaplein, zonder verkeerslichten, tot de Europaweg, of omgekeerd. Via de indrukwekkende verdiepte ligging loop je onder de Hereweg, onder het treinspoor en onder het Oude Winschoterdiep door. Mis deze historische ervaring niet! Vanaf begin september rijdt hier het autoverkeer.

20240829 - plattegrond RingLopen zaterdag 31 aug

Geflitst zonder boete

Tijdens je wandeling over de ringweg kun je geflitst worden, maar dan zonder boete. Onze fotografen leggen dit bijzondere moment namelijk voor je vast. Daarna kun je jouw foto gratis ophalen bij het RingFestival in Martiniplaza. Het idee is om deze foto’s te verwerken in een kunstwerk in het toekomstige Zuiderplantsoen.

Praktisch

  • Je hoeft je niet aan te melden en de entree is gratis.
  • Loop je de hele ringweg van begin- tot eindpunt en weer terug, dan leg je ongeveer 3 kilometer af. Je kunt op verschillende plekken doorsteken naar de andere rijbaan, zodat je ook een kortere afstand kunt nemen.
  • Zit je in een rolstoel, dan ben je van harte welkom, maar je bezoek is wel op eigen risico.
  • Met andere voertuigen kunnen we je vanwege de veiligheid niet toelaten.
  • Houd er rekening mee dat de ringweg een behoorlijk hoogteverschil kent.

RingFestival

Ben je toch op zaterdag in Groningen om over de ring te lopen, neem dan meteen even een kijkje in Martiniplaza. Daar is van 10.00 tot 16.00 uur het RingFestival. Ontdek hier de geheimen van het bouwen van de ringweg, bewonder de indrukwekkende machines, maak kennis met de bouwers en ga zelf aan de slag! De entree is gratis. Vanaf de ringweg rijden er pendelbussen van en naar Martiniplaza.

Meer informatie over het Openingsweekend De Ring is Rond.

Beeldmerk_Ring is Rond_RingLopen






Lees ook: