20240829 - rotonde LCdH header - 240822-Wekzaamheden-Jan-Evert-Scholtenlaan-Raymond-Bos-Beeldnummer_-2-1

Dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark vrijdag weer open voor autoverkeer, fietspaden nog niet klaar

John29 augustus 2024West


De dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark gaat vrijdagochtend 30 augustus weer open voor autoverkeer. De fietspaden rondom de rotonde zijn nog niet klaar en blijven voorlopig nog dicht. Ook kan het autoverkeer via de J.E. Scholtenlaan wél het Stadspark in, maar nog niet eruit. Het is nog niet duidelijk tot wanneer deze situatie duurt.

De dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark is helemaal vernieuwd en opnieuw geasfalteerd. De rotonde wordt onder andere gebruikt door het verkeer van en naar het Martini Ziekenhuis.

Op de J.E. Scholtenlaan wordt voor het autoverkeer voorlopig eenrichtingsverkeer ingesteld. Het autoverkeer dat het Stadspark wil verlaten, kan dat doen via de Gasunie (Concourslaan).

Fiets

De huidige afsluiting van de fietspaden rondom de dubbele rotonde verandert voorlopig niet. Andere werkzaamheden aan fietspaden bij het Stadspark stellen we daarom uit. Het fietspad onder het Vrijheidsplein blijft open zolang de fietspaden bij de rotondes dicht zijn. Ook het fietspad tussen de Piccardthoftunnel en de Laan Corpus den Hoorn, langs het sportpark, blijft voorlopig open.

20240829 - kaart fietsafsluitingen - 0828 Fietskaart 28-30 aug
De fietsafsluitingen bij de dubbele rotonde zouden duren tot 30 augustus, maar blijven voorlopig bestaan. Afbeelding: Groningen Bereikbaar.





Lees ook: