20240821 dubbele rotonde corpus den hoorn stadspark header - foto ARZ - 20240723_124255

Dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark vanaf vrijdag een week dicht voor definitieve inrichting

John21 augustus 2024West


De werkzaamheden aan de dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark komen in de afrondende fase. Daarvoor moet de dubbele rotonde de komende week in zijn geheel dicht. De dubbele rotonde is afgesloten voor alle verkeer vanaf vrijdagavond 23 augustus (22.00 uur) tot vrijdagochtend 30 augustus (06.00 uur). Ook alle toe- en afritten zijn dan dicht, inclusief de afrit naar het Martini Ziekenhuis. Op 30 augustus gaat de rotonde weer helemaal open.

De dubbele rotonde ligt aan weerszijden van de A7 richting Drachten. We zijn al enige tijd bezig deze rotonde helemaal opnieuw in te richten. Deze week werken we nog aan de oostzijde van de rotondes. Het verkeer rijdt aan de westzijde, die grotendeels klaar is.

CG3A0301 RWSNN_Ring ARZ zuid (49)
De dubbele rotonde gezien vanuit de lucht. De werkzaamheden zijn goed zichtbaar. Foto: Rijkswaterstaat (13 augustus 2024).

Vrijdagavond gaat de laatste fase van de werkzaamheden in. In die fase brengen we op de gehele dubbele rotonde de deklagen en de belijning aan. Ook werken we de laatste puntjes af.

Afsluiting en omleidingen

Zoals gezegd is de dubbele rotonde van 23 tot 30 augustus geheel dicht. Dit betekent dat de afslag naar het Martini Ziekenhuis en Corpus den Hoorn en ook de verbindingsweg tussen Concourslaan en de botrotonde zijn afgesloten.

Verkeer van de A7 vanuit Hoogkerk/Drachten naar Groningen Zuid en het Martini Ziekenhuis kan het beste doorrijden via het Julianaplein. Vanaf daar rijd je de A28 op, waarna je de afrit Groningen-Zuid (39) neemt. Via de Laan Corpus den Hoorn rijd je dan naar het ziekenhuis.

Verkeer op de Laan Corpus den Hoorn richting de A7 wordt omgeleid via de toerit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan (Groningen-Zuid) en de A28. Via het Julianaplein kunnen automobilisten naar Ring West of richting A7 rijden.

Fietsers

Ook voor fietsers en voetgangers is de toegangsweg van en naar het Stadspark afgesloten. Fietsers kunnen omrijden via de Piccardthoftunnel of via de nieuwe fietspaden bij Martiniplaza.






Lees ook: