IMG_0599 RWSNN_Ring ARZ zuid (19)

Openingsweekend De Ring is Rond - samen vieren we onze nieuwe ringweg

Jelmer de Rijke26 juli 2024JulianapleinOostWestZuiderplantsoen


Begin september stellen Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort de nieuwe zuidelijke ringweg van Groningen in zijn geheel open. De Ring is dan weer Rond! Om dit te vieren, zijn er in het laatste weekend voor de openstelling verschillende activiteiten. Openingsweekend De Ring is Rond is voor jong en oud, voor buurtgenoten, Stadjers en Ommelanders, voor (oud-) medewerkers en andere professionals en voor iedereen die zich verder betrokken voelt bij de nieuwe zuidelijke ringweg van Groningen.

De nieuwe zuidelijke ringweg van Groningen is een sterk staaltje. Het is een veilige ringweg die de bereikbaarheid van belangrijke bestemmingen in de stad verbetert, die het verkeer beter laat doorstromen en die met aandacht voor detail is ingepast in de stad Groningen. Een ringweg waarmee Groningen klaar is voor morgen! Natuurlijk moet dit gevierd worden!

RingFestival

In Martiniplaza is iedereen op vrijdag 30 (10.00 tot 19.00 uur) en zaterdag 31 augustus (10.00 tot 16.00 uur) welkom op het RingFestival. Hier presenteren de trotse bouwers van de ringweg zich. Ze laten zien hoe en met welke machines en materialen ze de nieuwe ringweg hebben gerealiseerd. Er is een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Bekijk de materialen, klim in de indrukwekkende machines of ga zelf aan de slag.

RingCongres

De bouw van de nieuwe zuidelijke ringweg was een zeer bijzondere opdracht. Opdrachtgever Aanpak Ring Zuid, opdrachtnemer Combinatie Herepoort en bereikbaarheidsorganisatie Groningen Bereikbaar willen graag samen hun opgedane kennis en ervaring delen. Daarom organiseren ze vrijdag 30 augustus een RingCongres. Op dit congres kunnen professionals en andere geïnteresseerden de bouw van de ringweg vanuit verschillende invalshoeken bekijken en hierover in gesprek gaan. Dagvoorzitter van het congres is de bekende tv-presentator Janine Abbring.

RingLopen

Op zaterdag 31 augustus van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen die dat wil, de zuidelijke ringweg en het Julianaplein alvast bezoeken. Het publiek kan door de verdiepte ligging lopen en een stukje over het Julianaplein. De ringweg is vanaf meerdere plekken aan de oost- en westzijde te bereiken. Ook mensen in een rolstoel zijn natuurlijk welkom. RingLopen is een unieke kans om alvast met de nieuwe ringweg kennis te maken, voordat het autoverkeer de weg inneemt. Voor bezoekers van RingLopen is vervoer beschikbaar naar Martiniplaza, waar het RingFestival plaatsvindt.

RingConcert

Voor buurtgenoten van de zuidelijke ringweg hebben de werkzaamheden een behoorlijke impact gehad. Zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor het RingConcert op zaterdagavond 31 augustus 2024. Het Noord-Nederlands Orkest (NNO) treedt op met een avond vol bekende f ilmmuziek. Ook is er medewerking van een cabaretier. Hier is ruimte voor 1500 bezoekers.

RingReünie

In de loop van de tijd hebben duizenden mensen meegewerkt aan de nieuwe ringweg. Voor alle huidige en (oud-)medewerkers van Combinatie Herepoort, Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar is er op vrijdagavond een reünie, inclusief een concert.

Officiële opening

De ringweg zal officieel worden geopend op zondag 1 september. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Overzicht van de De Ring is Rond activiteiten

Vrijdag 30 augustus

  • 10.00 – 19.00 uur RingFestival, Martiniplaza
  • 13.30 – 17.00 uur RingCongres, Martiniplaza
  • 20.00 – 01.00 uur RingReünie, Martiniplaza

Zaterdag 31 augustus

  • 10.00 – 16.00 uur RingFestival, Martiniplaza
  • 10.00 – 16.00 uur RingLopen, verdiepte ligging en Julianaplein
  • 20.00 – 23.00 uur RingConcert, Martiniplaza

Zondag 1 september

  • Officiële openingshandeling

Meer informatie over de verschillende activiteiten volgt in de loop van augustus. Kijk voor actuele informatie op www.aanpakringzuid.nl/ringisrond.






Lees ook: