20240716 meeuwerderbaan header - foto Aanpak Ring Zuid - 20240606_155030

Meeuwerderbaan vanaf 22 juli dicht voor alle verkeer vanwege sloop oude ringweg



De Meeuwerderbaan tussen de Verlengde Nieuwestraat en de Meeuwerderweg gaat vanaf vrijdag 19 juli (22.00 uur) voor langere tijd dicht voor alle verkeer. De straat moet dicht vanwege het afbreken van de tijdelijke noordbaan van de ringweg. Aansluitend daarop is de straat dicht voor werkzaamheden aan riolering en de waterleiding.

Update 18 juli: De weg gaat niet op 19 juli dicht, zoals we eerst schreven, maar op maandagochtend 22 juli.

Ook voor doorgaand fietsverkeer is de straat dicht. In een eerder bericht stond dat fietsers de straat tot 2 september kunnen blijven gebruiken. Dat klopt niet.

20240716 Meeuwerderbaan

De Meeuwerderbaan loopt langs de zuidelijke ringweg, aan de noordkant (zie de plattegrond hierboven). De oude ringweg die op dit moment wordt gesloopt, was samengesteld uit twee delen. De zuidbaan liep over een oud, betonnen deel; de noordbaan over een tijdelijke constructie van gewapende grond. De zuidbaan is nu grotendeels gesloopt. De noordbaan, ook wel de 'bypass' genoemd, hebben we eerder in dit project gebouwd en breken we nu weer af.

20240716 meeuwerderbaan - foto Rijkswaterstaat - CG3A8173 RWSNN_ring ARZ Zuid (17)
Luchtfoto van de Meeuwerderbaan. De zuidbaan is hier al grotendeels gesloopt. De noordbaan gaan we vanaf 19 juli afbreken. Luchtfoto: Rijkswaterstaat.

Om dit deel van de ringweg af te breken, moeten we machines op de Meeuwerderbaan plaatsen, vanaf de Verlengde Nieuwstraat tot de Meeuwerderweg. De straat gaat daarom dicht voor alle verkeer. Bewoners kunnen hun woning nog bereiken.

20240718 afsluiting meeuwerderbaan
De Meeuwerderbaan is ook dicht voor fietsers, net als de Esperantostraat en de onderdoorgang Verlengde Lodewijkstraat. Je kunt in beide richtingen gebruikmaken van de route langs het Oude Winschoterdiep en de (Verlengde) Frederikstraat. Plattegrond: OpenStreetMap.

Deze werkzaamheden duren tot begin september.

Vervolg

Daarna zijn de werkzaamheden aan de Meeuwerderbaan nog niet klaar. Op 2 september beginnen we met het verleggen en vervangen van de riolering. Vervolgens gaat het Waterbedrijf verder met het vervangen van de waterleiding.

Daarom blijft de Meeuwerderbaan voor het verkeer voor langere tijd dicht, naar verwachting tot voorjaar 2025.






Lees ook: