20240722 - Vondellaan header - foto ARZ - 20231214_155344

Herinrichting Vondellaan op 28 juli hervat

John23 juli 2024Julianaplein


Op zondagavond 28 juli (18.00 uur) hervatten we de werkzaamheden aan de Vondellaan. In 2023 zijn we hier begonnen met het inrichten van de weg en de rotonde. Door het slechte weer hebben we toen niet alle werkzaamheden af kunnen ronden. We werken zowel aan de noord- als de zuidzijde. Ook de oprit vanaf Brailleweg/Vondellaan richting Drachten gaan we definitief inrichten. Het zuidelijke deel van de Vondellaan is tot en met 28 augustus dicht.

20240722 Vondellaan afsluiting - 160710

Vondellaan noord (inclusief rotonde)

Van 28 juli tot en met 2 augustus richten we het noordelijke deel van de Vondellaan definitief in. Hiermee bedoelen we het deel vanaf de Brailleweg tot en met de inrit van het parkeerterrein bij de Vondelflat, net voorbij de rotonde (in de afbeelding hierboven de blauwe lijn). We brengen het definitieve asfalt en de belijning aan. Daarnaast pakken we waar nodig de stoepen aan. Het fietspad krijgt een slijtlaag.

Vondellaan zuid

Van 28 juli tot en met 28 augustus werken we aan het zuidelijke deel van de Vondellaan. Dat is vanaf de inrit van het parkeerterrein bij de Vondelflat tot aan de Van Ketwich Verschuurlaan (de oranje lijn in de afbeelding). We halen hier eerst het oude asfalt weg, daarna brengen we hier nieuw asfalt aan. Vervolgens komt de nieuwe belijning erop. Ook hier krijgt het fietspad een slijtlaag.

Oprit richting Drachten

De oprit vanaf de Vondellaan/Brailleweg richting Hoogkerk/Drachten (de rode lijn in de afbeelding) moet nog definitief worden ingericht. Daarom sluiten we deze samen met het noordelijke deel van de Vondellaan op 28 juli om 18.00 uur. Nadat deze oprit definitief is ingericht, gaat hij tegelijk met de zuidelijke ringweg weer open op 2 september om 06.00 uur.

Verkeer vanuit De Wijert richting Drachten kan het beste de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein nemen. Deze oprit gaat op 27 juli weer open.

Overlast en hinder

We voeren de werkzaamheden overdag uit, tussen 7.00 en 19.00 uur. De graafwerkzaamheden en het weghalen van het oude asfalt kunnen geluidsoverlast geven bij de omwonenden. Het zand trillen we aan met een trilplaat. Dit geeft hinder op het gebied van geluid en trillingen.

Auto en fiets

Tijdens de werkzaamheden is de weg dicht voor alle verkeer. Dat betekent dat de Vondellaan noordzijde, inclusief de rotonde, vanaf zondagavond 28 juli (18.00 uur) tot vrijdagavond 2 augustus (22.00 uur) helemaal dicht is, voor auto's en fietsers.

Vanaf 2 augustus tot 28 augustus 6.00 uur is alleen het zuidelijke deel dicht. Fietsers kunnen dan gebruik maken van de Van Lenneplaan. Het autoverkeer kan kiezen voor de Paterswoldseweg.

20240723 - 0728 Vondellaan dicht - Groningen Bereikbaar
De Vondellaan gaat vanaf 28 juli dicht. Auto's en fietsers worden omgeleid. Kaart: Groningen Bereikbaar.

In deze periode zijn de parkeerplaatsen langs de Vondellaan tussen de inrit van de Vondelflat en de Van Ketwich Verschuurlaan buiten gebruik.

Bussen

Van 28 juli tot 2 augustus vervallen de bushaltes op de Vondellaan-noord. De bussen rijden dan via de Paterswoldseweg (zie de afbeelding).

20240723 Vondellaan busroutes
In het oranje de afsluiting van de Vondellaan-noordzijde van 28 juli (22.00 uur) tot en met 2 augustus (22.00 uur). De buslijnen rijden in deze periode via de Paterswoldseweg

Na 2 augustus geldt alleen nog een omleiding voor lijn 8. Het is nog niet bekend hoe deze gaat lopen.

Voetgangers

De voetpaden blijven toegankelijk.






Lees ook: