IMG_0599 RWSNN_Ring ARZ zuid (15)

Event: uithijsen viaduct boven het spoor

Jelmer de Rijke31 juli 2024Zuiderplantsoen


Afgelopen periode zijn we druk geweest met het slopen van de oude en de tijdelijke zuidelijke ringweg. Tussen 3 en 12 augustus slopen we ook het viaduct boven het spoor. Op 5 augustus worden de liggers uitgehesen. Dit belooft indrukwekkende beelden op te leveren. Daarom nodigen we iedereen uit om tussen 13.30 uur en 17.30 uur op de kruising van de Waterloolaan en de Verlengde Willemstraat te komen kijken!

Inmiddels zijn we al ver met het slopen van de oude en de tijdelijke ringweg. Zo is goed te zien in het gebied rond de Zuiderbegraafplaats, de Waterloolaan, de Meeuwerderbaan en de Europaweg dat de oude ringweg al voor het grootste gedeelte afgebroken is. Wel valt op dat de viaducten boven de Hereweg en het spoor nog altijd overeind staan. In de periode van 3 tot 12 augustus is er dan ook een buitendienststelling van het spoor ingepland. Dit betekent dat er in die periode geen treinen rijden tussen Groningen en Groningen Europapark. Dit is nodig zodat we het viaduct boven het spoor kunnen slopen.

Op maandag 5 augustus hijsen we tussen 7.00 uur en 21.00 uur de liggers van het spoorviaduct tussen de Esperantostraat en de Waterloolaan eruit. Tussen 13.30 uur en 17.30 uur zijn wij aanwezig met een koffiekar om deze werkzaamheden te bekijken of om vragen te beantwoorden. We staan ter hoogte van de kruising van de Waterloolaan en de Verlengde Willemstraat op de stoep. Voor de exacte locatie, zie de kaart in de afbeelding.

Event uithijsen liggers 05-08
Locatie event uithijsen liggers

Iedereen is welkom om te komen kijken en een bakkie te doen! Aanmelden is niet nodig.






Lees ook: