20240724 - botrotonde corpus den hoorn header - foto ARZ - 20240723_124435

Banenwissel op dubbele ronde Corpus den Hoorn/Stadspark

John24 juli 2024West


Op zaterdag 27 juli gaan we bij onze werkzaamheden aan de dubbele rotonde (‘botrotonde’) bij Corpus den Hoorn/Stadspark door naar de volgende fase. Tot 23 augustus gaan we de oostzijde opnieuw inrichten. Het verkeer verplaatsen we naar de net gereed gekomen westzijde.

Op dit moment leggen we de laatste hand aan het aanpassen van de westzijde van de botrotonde. Hiervoor is de botrotonde aan de westzijde afgesloten, inclusief de afrit Groningen Corpus 36a. Dat is de afrit met de zeer scherpe bocht, voor verkeer vanuit het oosten. Zaterdag 27 juli gaat dit westelijke deel weer open.

20240724 - luchtfoto botronde corpus den hoorn stadspark - foto Rijkswaterstaat - IMG_0599 RWSNN_Ring ARZ zuid (38)
De dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark vanuit de lucht gezien. De dubbele rotonde wordt ook wel een botrotonde genoemd, omdat de vorm lijkt op het bot van een hond. Op dit moment werken we nog aan de westzijde. Foto: Rijkswaterstaat (15 juli 2024).

Van zondagavond 28 juli tot 23 augustus is de oostzijde van de botrotonde afgesloten (zie de kaart hieronder). Dat is inclusief de oprit vanaf Laan Corpus den Hoorn richting het Julianaplein en naar de westelijke ring. Ook de oprit vanaf de rotonde naar de A7 richting Hoogkerk/Drachten is niet beschikbaar, net als de verbinding vanaf de Concourslaan, voor de Gasunie langs. Afrit Groningen Corpus 36a is dan wel weer open.

20240724 botrotonde oostzijde dicht - 0728 Rotondes LCdH dicht
De afsluiting van de oostzijde van de botrotonde. Alles in het rood is dicht vanaf zondag 18.00 uur tot vrijdag 30 augustus. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Het autoverkeer kan in deze fase de rotonde zeer beperkt gebruiken. Alleen het verkeer vanuit het oosten naar Laan Corpus den Hoorn kan doorgang vinden.

Autoverkeer dat vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting de westelijke ringweg of richting Hoogkerk/Drachten wil, kan via de A28 rijden (zie de groene pijlen in de kaart). De oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting het Julianaplein gaat vrijdag 27 juli weer open.

Fietsers

Ook het fietspad vanaf de botrotonde naar het Stadspark gaat vanwege de werkzaamheden op zaterdagochtend 27 juli dicht. Dat is het fietspad langs de Jan Evert Scholtenlaan. Deze afsluiting duurt tot 30 augustus. Ook het fietspad vanaf de rotonde richting het Leonardo Hotel is afgesloten. Voor fietsers is er een alternatief. Vanaf vrijdagochtend 26 juli is namelijk het fietspad tussen Martiniplaza en het Leonardo Hotel weer geopend.

Vervolg

Van 23 augustus tot 30 augustus is de botrotonde helemaal dicht. Dan brengen we de deklagen en belijning aan en werken we de laatste puntjes af. Ook alle op- en afritten zijn dan dicht. Dit betekent dat de afslag naar het Martini Ziekenhuis en Corpus den Hoorn en ook de verbindingsweg tussen Concourslaan en de botrotonde zijn afgesloten van 23 tot 30 augustus.

Na 30 augustus gaan de wegen weer open. De planning is onder voorbehoud.






Lees ook: