Busbaan bij onderdoorgang Hereweg vanaf 18 april open voor fietsers en voetgangers
In drie nachten volgende week past Combinatie Herepoort op de Hereweg de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg aan. De busbaan wordt geschikt gemaakt voor voetgangers en fietsers vanuit het centrum richting Helpman. Op zaterdag 18 april kunnen fietsers en voetgangers de nieuwe route gebruiken. De omleiding via de Papiermolentunnel is dan verleden tijd.
Aan de westzijde van de Hereweg werkt Combinatie Herepoort aan de verdiepte ligging. Deze werkzaamheden duren nog tot voorjaar 2021. Fietsers en voetgangers vanuit het centrum richting Helpman moeten al ruim een half jaar de omleiding via de Papiermolentunnel volgen. Op 18 april komt daar een einde aan. Een deel van de busbaan aan de westzijde van de onderdoorgang wordt omgevormd tot een voet- en fietspad. De bussen gaan dan over de rijbaan voor het autoverkeer. Hiervoor zijn aanpassingen aan de weg en aan de verkeerslichten nodig.
Werkzaamheden
De werkzaamheden zijn in drie achtereenvolgende nachten, te beginnen in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 april. We werken in deze nachten van 20.00 uur tot 06.00 uur. De werkzaamheden bestaan uit het inzagen en verwijderen van asfalt, het verplaatsen van de verkeerslichten en de rood-witte barriers, het aanbrengen van bestrating en belijning en het plaatsen van verkeersborden. In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 april testen we de aangepaste verkeerslichten.
Hinder
Waarom werken we 's nachts?
De werkzaamheden moeten we 's nachts uitvoeren omdat we de afrit Helpman en een deel van de Hereweg moeten afsluiten. ’s Nachts ondervindt het verkeer hier minder hinder van.
Wil je geen nieuws missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees ook:
Afgelopen weekend is de Hereweg omgelegd naar het westen. Nu kunnen we ook aan de oostzijde van de weg de verdiepte ligging gaan bouwen.
Langs de zuidelijke ringweg verrijst het Geheugenbalkon, een uitkijkpunt dat een unieke blik biedt op de bouw van het verdiepte deel van de weg. Het Geheugenbalkon wordt ontwikkeld door Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) in nauwe samenwerking met Combinatie Herepoort (CHP). Het ontwerp komt uit handen van architectuurstudio Studio L A. Projectleider Nicoline Wijnja vertelt: “Studio L A slaagde erin om een mooi ontwerp en statement te maken; het Geheugenbalkon kijkt uit op de stad die zich vernieuwt en maakt tegelijk een knipoog naar het verleden.”