Studenten van de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen van de RUG gaan in opdracht van Aanpak Ring Zuid onderzoek doen naar het draagvlak voor het project bij bewoners en bedrijven.
Het project Aanpak Ring Zuid heeft grote gevolgen voor de stad Groningen en de regio. Het project moet zorgen voor een betere bereikbaarheid, een betere doorstroming, meer veiligheid en een betere inpassing van de weg in de stad. De ombouw van de weg heeft nogal wat voeten in de aarde. De uitvoering gaat een kleine vier jaar duren.
Tot nu toe is er geen systematisch onderzoek gedaan naar hoe het project wordt gewaardeerd door inwoners van de stad en door bedrijven. Ongeveer 65 studenten van de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen gaan in het kader van hun ‘casestudy’ het draagvlak voor het project peilen. De studenten gaan eerst zelf bedenken hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Het ligt voor de hand dat ze hiervoor omwonenden en ondernemers gaan benaderen. Op basis van de uitkomsten stellen ze communicatieadviezen op voor projectbureau Aanpak Ring Zuid. Het is de bedoeling om het draagvlakonderzoek na enige tijd te herhalen.
Wil je geen nieuws missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees ook:
Vandaag mochten 28 meisjes van christelijke basisschool Het Palet een kijkje nemen bij Combinatie Herepoort. Het bezoek maakte deel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.
Woensdag 14 maart stond Combinatie Herepoort op de jaarlijkse relatiemarkt van de opleiding Built Environment van de Hanzehogeschool. Ook één van haar partners Oosterhof Holman was aanwezig. Het was een interessante middag, zowel voor de studenten als de bedrijven.
Op donderdag 13 april 2017 was het weer Girlsday. Op deze dag maken meiden uit het hele land in hun buurt kennis met techniek. 22 meiden uit groep 7 en 8 van cbs Het Palet uit Groningen kwamen op bezoek bij aannemer Combinatie Herepoort, die de aanpak van de zuidelijke ringweg uitvoert.