Vernieuwde ringweg van oost naar west| 11 oktober 2024 | Foto's: Rijkswaterstaat


1 september 2024 is de vernieuwde zuidelijke ringweg in gebruik genomen. Ook na de ingebruikname van de ringweg moet er nog veel gebeuren. Er wordt nog hard gewerkt, van deelgebied Oost tot en met deelgebied West. In dit fotoalbum van half oktober bekijken we de ringweg vanuit de lucht, van oost naar west. Op de foto's is goed het contrast te zien tussen de ringweg die klaar is en de gebieden erom heen waar nog hard gewerkt wordt.

Europaweg

20241018_Europaweg_VDL

De aansluiting van de Europaweg op de zuidelijke ringweg is volop in gebruik. Het begin (en het eind) van de verdiepte ligging ligt aan de oostzijde van de Europaweg.

Verdiepte ligging en Esperantotunnel

20241018_DUO_VDL_Waterloolaan

Het gebouw van DUO staat prominent op de foto. Daarnaast is een mooi contrast te zien tussen de verdiepte ligging die in gebruik is en de werkzaamheden erboven. Onder het spoor wordt gewerkt aan het gereed maken van de Esperantotunnel. Dat is de tunnel voor voetgangers en fietsers onder het spoor door. Hier is goed te zien dat het eerste beton is gestort. Ook zijn de damwanden goed zichtbaar. Boven de verdiepte ligging is een tijdelijk fietspad aangelegd tussen DUO en de Waterloolaan. Dit fietspad biedt fietsers een alternatieve route als de Hereweg volledig wordt afgesloten 26 t/m 30 oktober.

Verdiepte ligging

20241018_VDL_Winschoterdiep

De verdiepte ligging gaat bij het Winschoterdiep voor het eerst (en het laatst) onder de grond. Hier is goed te zien dat met het verdwijnen van de oude ringweg ineens open ruimte is ontstaan tussen de H.L. Wichersstraat en de Meeuwerderbaan.

Hereweg

20241018_Hereweg

Boven de Hereweg staat nog een klein stuk van de oude ringweg. We zijn intussen begonnen met de sloop hiervan. Van 14 oktober tot 20 december werken we hier aan de definitieve inrichting van de Hereweg.

Julianaplein

20241018_Julianaplein

Het nieuwe Julianaplein wordt volop gebruikt. Op de ovalen rotonde (rechts onderin) is de afrit van de N7 aangesloten. Eind december voegen we ook de Máximaweg hieraan toe.

Vrijheidsplein

20241018_Vrijheidsplein2

Het Vrijheidsplein volledig in gebruik. Verderop is het Julianaplein te zien.

Stadspark en Laan Corpus Den Hoorn

20241018_LaanCorpus

Een foto met een mooi wijd zichtveld richting het zuidwesten, met de dubbele rotonde bij Laan Corpus Den Hoorn.